Ştiri locale

VIDEO. Container în flăcări pe strada Oltului din Sfântu Gheorghe

Un container semiîngropat de pe strada Oltului din Sfântu Gheorghe a fost cuprins de flăcări noaptea trecută.

Potrivit ISU Covasna, incendiul a izbucnit în jurul orei 00:15, cel mai probabil de la o țigară aruncată aprinsă în containerul respectiv.

Publicitate

Directorul Tega, Mathe Laszlo, spune că nu este pentru prima dată când containerele de pe strada Oltului sunt incendiate de locatari.

Potrivit acestuia, paguba în acest caz se ridică la circa 2.000 de euro. „Nu se mai poate folosi, trebuie schimbat. Containerul respectiv fusese achiziționat în urmă cu 3 ani. Ne costă în jur de 2.000 de euro o bucată, a fost un container de 3mc. Problema cea mai mare e că nu este prima dată când se întâmplă așa ceva acolo, am făcut și anunț în ziar, am făcut reclamație la Poliție. La capătul străzii Sporturilor și pe Oltului la blocurile 6-7 nu este prima dată când se încearcă incendierea containerelor. Nu cred că este vorba de oameni ai străzii, ci de locatarii care stau acolo și care pun jar în container”, ne-a spus directorul TEGA.

Acesta spune că numai în anul trecut, TEGA a cheltuit aproximativ 5.000 de euro pentru a repara containerele vandalizate. „Va trebui să lucrăm 3-4 zile acolo, să săpăm, să punem alt container (…) Se pot monta camere, dar la ora actuală nu avem nici Poliție Locală, noi facem sesizări, punem fotografii și tot rămâne autor necunoscut (…) Anul trecut paguba a fost undeva la 5.000 de euro, pentru că și anul trecut au fost incendiate și recipientele pentru deșeuri selective, zilnic se vandalizează punctele de colectare care sunt închise. Am montat camere și în cartierul Gării, acolo nu mai avem atât de multe cazuri”, a mai spus directorul TEGA SA.

Publicitate
banner we radio