Ştiri

VIDEO. Carla\’s Dreams a oprit concertul de la Piatra Neamţ, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău

Concertul pe care trupa Carla\’s Dreams din Republica Moldova îl susţinea, vineri seară, la Mall Galeria din Piatra Neamţ a fost întrerupt. Membrii formaţiei au anunţat pe Facebook că mai multor persoane, inclusiv copii, li s-a făcut rău din cauza „temperaturii imposibil de suportat” şi că vor „acţiona legal” şi vor depune plângeri la Poliţie, relatează News.ro.

Într-un mesaj pe Facebook, membrii formaţiei Carla\’s Dreams spun că temperatura din locul în care susţineau concertul a fost imposibil de suportat și că mai multe persoane şi-au pierdut cunoştinţa.

„Am oprit concertul din Piatra Neamţ. Temperatură imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane (inclusiv copii) care şi-au pierdut cunoştinţa. Vom acţiona legal. Oamenii au venit la un concert, şi nu la \”mall\” şi, cu toate că legal nu este responsabilitatea noastră, vă rugăm să ne scrieţi pe mara.ciama@globalrecords.com pentru asistenţă juridică gratuită în sensul acestui caz. De asemenea, vom sesiza toate organele competente pentru a \”sensibiliza\” afaceriştii care au adus 2 (DOUĂ!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumătate de litru chiar când au văzut prima persoana scoasă de ambulanta din sala supraplină!”, arată membrii trupei din Republica Moldova.

Ei îi roagă pe cetăţenii din Piatra Neamţ să se solidarizeze în acest caz.

„Nu ne vom lăsa şi îi rugăm pe cetăţenii din Piatra Neamţ să se solidarizeze în acest caz. Putea fi mult, MULT MAI GRAV! Acum depunem plângere la poliţie şi lucrăm la sesizările necesare. Aşa concerte NU trebuie să aibă loc niciodată! Ne cerem scuze de la toţi care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda. (..) P.S.: Să răspundă” mai spun membrii Carla\’s Dreams.

Membrii trupei Carla\’s Dreams spun că au depus deja plângeri la Poliţie şi îşi îndeamnă fanii, pe Facebook, să se solidarizeze pentru a nu se produce o nouă tragedie Colectiv. ”S-a depus plângerea la Poliţie şi lucrăm asupra sesizărilor. Mâine o să facem toate interpelările necesare şi sesizările oficiale colective. Aşa ceva nu se iartă”, susţin aceştia.

De asemenea, ei spun că din discuţia cu ofiţerul de serviciu al Politiei au înţeles că au fost mai multe sesizări şi că ”la faţa locului erau reprezentanţi ai ISU”. ”Convorbirea a fost înregistrată. Mâine verificăm datele”, mai precizează membrii trupei.

ISU Neamţ: Nouă persoane au avut nevoie de asistenţă medicală

Nouă persoane care asistau la concertul Carla\’s Dreams de la Mall Galeria din Piatra Neamţ au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău, patru dintre acestea fiind duse la spital, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Aceştia precizează că spectacolul a avut loc „într-un spaţiu foarte mic”, participând un număr foarte mare de persoane. „Din cele nouă persoane, cinci au avut nevoie de asistenţă medicală la faţa locului, iar celelalte patru, care au suferit stări de tahicardie şi lipotimie, au fost transportate la spital. Personal, i-am convins să oprească spectacolul şi am dispus evacuarea locului în care a avut loc concertul”, a declarat, vineri seară, şeful ISU Neamţ, Ioan Niţică. El a spus că oamenilor li s-a făcut rău din cauza lipsei de oxigen, spaţiul în care a avut loc concertul fiind supraaglomerat şi depăşindu-se numărul posibil de participanţi.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de la Ambulanţă şi de la ISU, care au găsit mai multe persoane cu stări de leşin. El a precizat că evacuarea oamenilor din spaţiul în care avea loc concertul s-a făcut fără incidente, cu ajutorul jandarmilor şi al firmei de pază.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii ISU Neamţ spun că la concert, care a avut loc începând cu ora 19.30 la Galleria Mall, „a luat parte un public numeros, format în mare parte din copii”. „Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiţii de siguranţă, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranţei participanţilor. Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la faţa locului, împreună cu organizatorii, au decis sistarea concertului”, se arată în comunicatul ISU Neamţ.

Publicitate
banner we radio