Ştiri locale

VIDEO. Apa potabilă de la Sfântu Gheorghe e în primele zece din ţară în privinţa calităţii

Staţia de epurare a apei menajere din municipiul Sfântu Gheorghe a fost adusă la standarde europene, printr-un amplu proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, ce a vizat extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Covasna.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, la recepţia de punere în funcţiune a staţiei, că acesta a fost unul dintre cele mai mari proiecte derulate în ultimii 25 de ani în judeţul Covasna, valoarea totală a investiţiei cifrându-se la circa 260 de milioane de lei.

Publicitate

„La Sfântu Gheorghe investiţia a fost de aproape 100 de milioane de lei, iar la această staţie s-au investit 55,9 milioane. Vreau să subliniez că cetăţenii oraşului au văzut până acum doar partea neplăcută a acestei investiţii, anume străzile sparte, schimbările de conducte, dar încet, încet vom uita aceste lucruri, important e ceea ce rămâne în urmă, infrastructura modernizată, o apă de calitate şi servicii de calitate şi în siguranţă”, a declarat primarul Antal Árpád.

În cadrul staţiei de epurare a fost pusă în funcţiune şi o staţie pe biogaz, care acoperă 70% din consumul de energie electrică a acesteia.

Directorul general al Gosp Com Sfântu Gheorghe (operatorul de apă din judeţ – n.r.), Fejér Alexandru, a menţionat că investiţia nu va atrage şi majorarea tarifelor pentru apă şi canalizare, instituţia angajându-se, la semnarea contractului de finanţare, să intervină doar cu ajustări în funcţie de rata inflaţiei.

„Avem una dintre cele mai bune ape din ţară, apa potabilă de la Sfântu Gheorghe e în primele zece din ţară. Tariful la apă şi canalizare în Sfântu Gheorghe e în jur de şase lei şi nu se va mai scumpi în următorii 25 de ani, numai se va ajusta în funcţie de inflaţie”, a declarat Fejér Alexandru.

Proiectul de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare a vizat şi oraşele Covasna, Târgu Secuiesc, respectiv Întorsura Buzăului, unde lucrările încă nu s-au finalizat încă.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio