Ştiri locale

VIDEO. Andra, Vunk şi Ada Milea în concerte la Zilele Sfântu Gheorghe

\"vunk\"

Zilele Sfântu Gheorghe, care vor avea loc luna viitoare intre 16 si 24 aprilie, vor debuta cu un concert al artistului maghiar Boganyi Gergely, creatorul unui pian inovator din fibră de carbon.

Potrivit viceprimarului municipiului, Sztakics Eva, muzicianul Boganyi Gergely a realizat acest pian după zece ani de cercetare, iar costurile s-au ridicat la aproape 600.000 de euro.

Publicitate

\”Pianul a fost construit anul trecut, este un proiect inovator, un pian cu o formă futuristă, realizat dintr-un compozit de carbon folosit în tehnologia spaţială. Se spune că are sunetul cel mai clar auzit vreodată la un pian\”, a declarat Sztakics Eva.

Concertul pianistului maghiar va avea loc în data de 16 aprilie la Biserica \’Krisztus Kiraly\’ din Sfântu Gheorghe, iar programul va cuprinde lucrări de Chopin, Bartok Bela şi Franz Liszt.

De asemenea, Andra, Vunk şi Ada Milea se numără şi ei printre invitaţii celei de-a 25-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe, au anunţat joi, organizatorii.

Purtătorul de cuvânt al evenimentului, Erdely Andras, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ada Milea va concerta, pe data de 18 aprilie, în sala \”Arta\” din municipiu, iar trupa Vunk şi solista Andra, pe 22 aprilie, respectiv 23 aprilie. Ultimele două concerte vor avea loc în Piaţa Centrală, unde accesul publicului va fi liber.

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe spun că vor mai avea şi alţi invitaţi surpriză pe care îi vor anunţa pe parcursul următoarelor săptămâni.

(Agerpres)

Vezi în materialul video de mai jos ce alte evenimente mai au loc în săptămâna culturală.

Publicitate
banner we radio