Ştiri

VIDEO. 29 de răniţi într-o explozie la New York

UPDATE!

Explozia din Manhattan a fost un \”act terorist\”, a declarat duminica guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, fara sa faca referire la vreo organizatie anume.

Publicitate

Cuomo a mai spus ca daunele sunt semnificative, dar a tinut sa mentioneze si ca \”am fost norocosi ca nu sunt morti\”. In explozia de sambata noapte au fost ranite 29 de persoane.

\”Oricine a plasat aceste bombe – pentru ca au fost gasite doua dispozitive explozive – n. red. – il vom gasi si va fi adus in justitie\”, a mai spus oficialul. Cel de-al doilea dispozitiv a fost gasit intr-o oala sub presiune, fiind conectat la un telefon mobil. Guvernatorul a precizat ca, pana in prezent, nicio grupare terorista nu a revendicat atacul.
\”Nu vom lasa ca acest tip de oameni si aceste tipuri de amenintari sa ne perturbe viata in New York. Aceasta este libertatea. Aceasta este democratia si nu le vom permite sa ne ia aceste drepturi\”, a mai spus Cuomo.
\”Vor sa se instaleze groaza. (…) Nu vom lasa sa se intample asta\”, a adaugat oficialul.
_________________________________________

29 de persoane au fost rănite în urma unei explozii puternice care a avut loc la New York, în jurul orei 4.00 (ora României).

Un dispozitiv exploziv, amplasat, conform primelor informaţii, într-un tomberon, a explodat şi a spart geamurile clădirilor pe o rază de zeci de metri, într-o zonă intens populată din cartierul Chelsea, cu multe restaurante şi cinematografe.

Poliţia ar fi găsit şi o a doua bombă, amplasată într-o oală sub presiune, scrie presa internaţională. Echipaje de poliţie, pompieri şi ambulanţe au intervenit imediat, au izolat zona şi au preluat persoanele rănite.

Conform presei internaţionale, niciunul dintre cei 29 de răniţi nu este în pericol de moarte.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat că actul pare unul intenţionat, dar nu terorist.

În această săptămână, New York găzduieşte Consiliul de Securitate al ONU.

Explozia din New York vine la doar câteva ore după ce o bombă a explodat înaintea unui eveniment sportiv din New Jersey.

Publicitate
Publicitate
banner we radio