Sport

Victorie mare pentru Sepsi-SIC cu Olympiakos Pireu în play-off-ul EuroCup

Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC, a câştigat joi seară, în Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, manşa tur din play-off-ul EuroCup Women cu Olympiakos Pireu din Grecia, scor final 59-55.

Pentru echipa antrenată de Zoran Mikes a fost pentru prima oară când a ajuns în această fază a competiţiei, în acest an fiind şi singura echipă românească aflată în cupele europene.

Publicitate

Meciul a început cu o dominaţie clară a oaspetelor, care au încheiat primele 10 minute cu un avantaj de 8 puncte (18-10).

A urmat însă un sfert doi diametral opus, în care gazdele au jucat mult mai bine şi au terminat prima jumătate în avantaj 33-31, mai ales datorită celor 4 aruncări de 3 puncte transformate de Webb.

După pauza mare, scenariul din primul sfert s-a repetat, grecoaicele câştigând sfertul 3 cu scorul de 16-8 şi revenind la conducere pe tabelă cu 47-41.

Ultimul sfert a început echilibrat, cu puncte de ambele părţi. La scorul de 53-45 pentru Olympiakos, a urmat o serie de 8 puncte consecutive pentru Sepsi-SIC, prin care scorul a devenit egal cu 2’35” rămase din meci.

Au urmat câte două puncte de fiecare parte, şi din nou egalitate, la 55. Sepsi-SIC a revenit în avantaj cu fix un minut rămas din meci, printr-un coş de 2 puncte marcat de Marshall. Au urmat două aruncări libere la jumătatea ultimului minut de joc, transformate de Annemarie Gödri-Părău, care au dus diferenţa la 4 puncte în favoarea Sepsi-SIC.

Scor final 59-55 pentru Sepsi-SIC, care obţine o victorie mare în această fază a competiţiei.

Cele mai bune jucătoare la campioana României au fost căpitanul Annemarie Gödri-Părău (16 puncte), Tyaunna Marshall (14 puncte) şi Adrienne Webb (12 puncte).

La Olympiakos cele mai bune jucătoare au fost Yvonne Anderson (19 puncte) şi Evanthia Maltsi (15 puncte).

Meciul retur se va juca în Grecia pe 21 decembrie.

 

Publicitate
banner we radio