legea antifumat
Ştiri

Veste mare pentru fumători: legea antifumat va fi modificată din nou!

Veste importantă pentru milioane de români: fumatul la terase ar putea deveni legal din nou în luna mai. Pe 16 martie se interzice fumatul în toate spaţiile publice, inclusiv restaurante, cluburi sau terase. Dar guvernul vrea să schimbe legea în privinţa teraselor, arată stiripesurse.ro.

Actuala lege antifumat ce se va aplica din 16 martie interzice practicarea acestui viciu la terasele acoperite şi delimitate de cel puţin doi pereţi. Astfel că Guvernul, realizând absurdul situaţiei, vrea să modifice legea deja publicată în monitorul oficial, însă va face acest lucru abia în luna mai cand se vor aplica prevederile Uniunii Europene care interzic ţigările aromate. În această Ordonanţă de Urgenţă ar urma să fie incluse şi aceste modificări.

Publicitate

Un sfert dintre adulții din România se declară fumători, iar patru din zece au încercat să renunțe la acest obicei în ultimul an. Intrarea în vigoare a legii care interzice fumatul în spaţiile publice, de luna viitoare, va face ca acest viciu să devină unul prohibitiv.

Ce înseamnă acest lucru pentru producătorii de tutun, unii dintre cei mai importanţi contributori la bugetul de stat?

Experţii de la KeysFin au analizat situaţia din această industrie, iar rezultatele financiare sunt pe măsura restricţiilor dure impuse de autorităţi. Industria tutunului din România a fost lovită în plin de toate restricţiile impuse în ultimii ani. Datele raportate la Registrul Comerţului şi Ministerul Finanţelor arată că cifra de afaceri a producătorilor şi comercianţilor de ţigarete din România a scăzut la jumătate în ultimii patru ani, de la 2,26 miliarde de lei în 2010 la 949 milioane de lei, în 2014.

Publicitate
banner we radio