Info Trafic, Ştiri locale

Verde la educație pentru circulație!

Sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 11:00, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani sunt așteptați să participe la o lecție activă de circulație rutieră susținută de polițiști.

Poliția Română, în parteneriat cu Lidl desfășoară, la nivel național, a patra ediție a campaniei de educație și prevenție „Verde la Educație Pentru Circulație”. Evenimentul va avea loc simultan, în sectoarele special amenajate în parcările magazinelor Lidl, în județul Covasna participante fiind ambele filiale, respectiv din Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc.

Sâmbăta aceasta, fiecare copil prezent în parcările magazinelor Lidl va avea șansa să învețe direct de la polițiști cum trebuie să se comporte un pieton în trafic. Prima parte a lecției de educație rutieră va fi una teoretică, în care cei mici vor afla toate informațiile despre semnele de circulație, ce înseamnă fiecare, dar și cât de important este să fie atenți la trafic. Secțiunea teoretică va fi urmată de una practică, interactivă în care copiii vor fi invitați să aplice ceea ce au învățat, în cadrul unui orășel miniatural. La final toți participanții vor fi premiați.

Scopul acestor activități este de a le forma celor mici un comportament rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi copiii.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio