Ştiri

Vela: „Este ziua Z în combaterea infracţionalităţii în România; 619 percheziţii în întreaga ţară”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că miercuri au fost efectuate 619 percheziţii şi descinderi la nivelul întregii ţări pentru combaterea infracţionalităţii.

„Am ales această zi – ziua ‘Z’, pentru că va fi uşor de memorat pentru cei care vor analiza activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ziua ‘Z’, 11.11. România. (…) Este cea mai mare acţiune executată de Ministerul Afacerilor Interne din ultimii ani pentru combaterea infracţionalităţii în România”, a spus Vela, într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

Publicitate

El a arătat că au acţionat, miercuri, 3.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi cadre din alte structuri şi s-au executat 619 acţiuni în forţă, dintre care 489 de percheziţii şi 130 de descinderi.

„Cele 130 de descinderi au fost pentru punerea în executare a unor mandate, pentru punerea în executare a unor mandate de arest preventiv şi unele mandate europene de arestare. Au fost vizate 21 de grupuri infracţionale care se ocupau de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranţi, proxenetism, infracţiuni economice, cămătărie şi şantaj”, a adăugat Marcel Vela.

Ministrul a precizat că prejudiciul realizat de cele 21 de grupuri infracţionale a fost de 190 de milioane de lei şi 160.000 euro.

„Din cele 489 de percheziţii, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitate economico-financiară şi 21 pe infracţiuni care ţin de arme şi muniţii”, a afirmat Vela.

(Agerpres)

Detalii AICI despre perchezițiile de azi, inclusiv în Covasna, pentru trafic de droguri, de persoane, migranţi, proxenetism, cămătărie şi şantaj

Publicitate
banner we radio