Ştiri

Vasluianul care a câștigat marele premiu la Loto a mai câştigat potul cel mare şi acum 19 ani

Premiul la categoria I în valoare de 11.906.912,95 lei (peste 2,6 milioane euro) a fost câştigat joi, cu un bilet jucat la o agenţie din Bârlad, preţul biletului fiind de 148,90 lei. Presa locală a aflat cine este câștigătorul, iar acesta a dezvăluit ce vrea să facă cu banii.

Bârlădeanul care a câștigat marele premiu la Loto 6/49 de joi, 31 august, este omul de afaceri Daniel Andrei, care în 2012 a fost la un pas să ajungă primarul municipiului Bârlad, informeaza vremenoua.ro. Daniel Andrei este un om de afaceri din Bârlad și, spune el, joacă frecvent la loto. În 2012, a candidat la Primăria Bârlad din partea PPDD și a obținut puțin peste 20%. El a mai fost și consilier județean din partea PSD.

Publicitate

Daniel Andrei a prezentat biletul câștigător, cu care va merge luni, 4 septembrie, la Loteria Națională ca să-și revendice câștigul de peste 2,6 milioane de euro.

„Am jucat o schemă de 8 numere la întreg, pentru care am plătit, așa cum se știe 148,98 lei. Am urmărit extragerea de joi și am văzut numerele care au ieșit. Mi-am dat seama că biletul câștigător este al meu. M-am bucurat, evident, pentru că am planuri mari. Eu joc frecvent la Loto, chiar săptămâna trecută am câștigat cu patru numere 1600 de lei”, a spus Daniel Andrei.

Acesta va merge la București pentru a-și lua premiul în săptămâna care urmează. După plata impozitelor, acesta va rămâne în buzunar cu 1.950.000 de euro, adică aproape 9 milioane de lei.

A mai câștigat marele premiu în 1998

Omul de afaceri a mai câștigat potul cel mare la Loto în 1998. Dar atunci sumele câștigate nu erau așa de mari.

„Da, e adevărat, în 1998 am mai câștigat cele șase numere, dar sumele erau foarte mici. ~mi aduc aminte că atunci parcă a mai fost un câștigător la categoria I. Am luat în jur de 10.000 sau 20.000 de dolari, nu îmi mai amintesc. Am mai prins șase numere și altă dată, dar am jucat variante combinate și nu am picat pe schemă. Oricum eu joc des la Loterie, îmi place și am avut multe câștiguri, dar nu la categoria I și nu atât de însemnate”, a spus Daniel Andrei.

Va construi un bloc în Bârlad

Daniel Andrei a spus că încă nu s-a decis cum va investi toți banii câștigați la Loto. Un singur lucru știe exact că va face: va identifica un teren în Bârlad, pe care îl va achiziționa pentru a construi un bloc, iar apartamentele le va vinde bârlădenilor fără niciun fel de adaos comercial.

„Vreau să fac un bloc de locuințe pe care să le vând fără să am niciun câștig, pentru ca să arăt că se poate face ceva și fără câștiguri, doar pentru oameni. Dar mai întâi trebuie să facem socotelile să vedem dacă iese un preț bun. Vom vedea”, a spus Daniel Andrei.

Publicitate
Publicitate
banner we radio