Ştiri locale

Vânzarea Hotelului Bodoc din Sfântu Gheorghe, eşuată şi la a patra licitaţie

Primăria Sfântu Gheorghe nu a reuşit să vând Hotelul Bodoc din municipiu nici la a patra licitaţie organizată la sfârşitul lunii octombrie, iar dacă la următoarea licitaţie nu se va prezenta niciun ofertant, atunci se vor căuta alte soluţii pentru reintroducerea acestei clădiri în circuitul public, conform reprezentanţilor administraţiei locale.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, a declarat că la ultima licitaţie nu s-a depus nicio ofertă, deşi condiţiile de participare au fost mult mai avantajoase decât cele stabilite iniţial.

Tóth-Birtan Csaba a menţionat că, potrivit regulamentului, luna aceasta va mai fi organizată o licitaţie şi dacă nici aceasta nu va avea succes, atunci vor fi căutare alte variante pentru reabilitarea şi repunerea în funcţiune a clădirii.

La prima licitaţie preţul de pornire a fost stabilit la un milion de euro, ulterior fiind coborât la 900.000 de euro, asemenea garanţiei bancare care a fost redusă de la 300.000 de euro la 150.000 de euro.

„Am ajuns aproape la valoarea evaluată a imobilului, mai mult nu putem coborî din preţ. (…) Dacă nu se vinde, o să ne gândim la alte variante, şi aşa primăria are lipsă de spaţii, avem câteva idei, ne gândim ce putem face”, a declarat Tóth-Birtan Csaba.

La prima licitaţie, organizată în primăvara acestui an, caietul de sarcini a fost achiziţionat de trei companii, dar niciuna dintre ele nu a depus o ofertă. La cea de-a doua licitaţie s-a prezentat un singur investitor, însă licitaţia a trebuit repetată, întrucât procedura prevedea, în această fază, obligativitatea existenţei a minimum două oferte, iar la a treia licitaţie, acesta s-a retras.

Fostul Hotel Bodoc, aflat vizavi de primărie, are zece etaje şi a fost achiziţionat de municipalitate în urmă cu aproape trei ani de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement „Oltul” scoase la privatizare. Clădirea, construită între anii 1971-1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar de atunci a rămas în paragină.

Între timp, fostul proprietar a acumulat o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local Sfântu Gheorghe şi era ameninţat cu executarea silită, iar în cele din urmă a decis să vândă hotelul municipalităţii, tranzacţia fiind încheiată cu suma de 745.000 de euro.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio