Ştiri locale

Vânătorii de Munte din Sfântu Gheorghe arborează drapelul României pe vârful Moldoveanu

Un grup de militari din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia” din Sfântu Gheorghe va escalada săptămâna aceasta vârful Moldoveanu (2.544 m) din masivul Făgăraş, pentru a arbora tricolorul românesc pe cel mai înalt pisc din ţara noastră.

Maiorul Ciprian Onuţ a declarat că misiunea, care se va desfăşura în perioada 26-27 octombrie, are scopul de a aduce un omagiu vânătorilor de munte, iar la aceasta vor participa 25 de militari şi trei civili.

Publicitate

Potrivit acestuia, ascensiunea vârfului Moldoveanu a devenit o tradiţie pentru militarii batalionului care, începând din 1996, au escaladat în fiecare an acest vârf în preajma zilei de 3 noiembrie, când se sărbătoreşte Ziua Vânătorilor de Munte.

„Vom porni la drum joi, cu maşinile, vom înnopta la Stâna lui Burnei, iar vineri dimineaţă, cum se mijeşte de ziuă, vom începe escaladarea vârfului Moldoveanu. Ne aşteaptă un drum de 6-7 ore, destul de greu pentru că se anunţă vânt, iar traseul e abrupt şi va fi şi zăpadă. Vom avea un moment festiv, când vom ajunge pe vârf vom arbora drapelul tricolor pe care au fost brodate, de către un coleg de-al nostru, cuvintele ‘Glorie şi onoare – Batalionul 22 Vânători de Munte ‘Cireşoaia’ – 2017’”, a declarat maiorul Ciprian Onuţ.

O parte dintre participanţii la misiune au alergat anul acesta în cadrul ştafetei Invictus, organizată în cinstea soldaţilor români răniţi sau căzuţi în teatrele de operaţiuni.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio