Ştiri locale

Valoarea amenzilor aplicate de Garda de Mediu Covasna s-a triplat în luna mai

Valoarea amenzilor aplicate de Garda de Mediu Covasna în luna mai este de aproape 3 ori mai mare față de luna anterioară, ajungând la 101.500 de lei în urma celor 12 sancțiuni aplicate, comparativ cu luna aprilie când s-au aplicat 7 sancțiuni în cuantum de 34.500 de lei.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de la începutul acestui an se ridică la 444.500 lei, iar principalele nereguli se referă la lipsa sau nerespectarea actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului; neasigurarea colectării separate a deşeurilor; lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor; nedepunerea declarației la fondul pentru mediu; arderea sau aruncarea deşeurilor în spații neautorizate, transportul deşeurilor fără formulare de încărcare/ descărcare,  lipsa registrului de evidență a lemnului şi a produselor din lemn, respectiv nerealizarea măsurilor impuse.

Până la finalul lunii mai, comisarii de Mediu au derulat, în total, 231 inspecții planificate şi neplanificate, fiind aplicate 14 avertismente şi 28 amenzi contravenționale. Numai în luna mai au fost derulate 47 de inspecții (față de 36 în luna precedentă).

„În perioada 01.01.2023-31.05.2023, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au efectuat un număr de 231 inspecții planificate şi neplanificate. În cadrul inspecțiilor planificate și neplanificate au fost efectuate: 21 de inspecții în urma unor sesizări, 98 de inspecții pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 3 inspecţii în urma autosesizării, 17 inspecții cu alte autorități, 5 inspecții pentru identificarea de obiective noi, 6 inspecții pentru verificarea realizării măsurilor impuse, 11 inspecții planificate tematic, 3 inspecții planificate și 67 de inspecții dispuse de Comisariatul General”, se arată într-un comunicat al instituției.

Aceeași sursă precizează că inspecțiile au avut ca prioritate verificarea sesizărilor și a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio