Ştiri locale

Valea Mare va avea apă și canalizare cu finanțare prin Programul Anghel Saligny

Comuna Valea Mare va primi două finanțări care însumează peste 23 milioane de lei pentru realizarea infrastructurii de apă și canalizare, ambele proiecte depuse în luna noiembrie a anului trecut fiind declarate câștigătoare.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei, primarul Bogdan Marin a transmis că investiția, care se cifrează la peste 24,3 milioane de lei, va schimba în bine viețile locuitorilor și va aduce normalitatea și confortul mult așteptate.

Publicitate

„Venim cu cea mai prețioasă informație, sperăm, pentru toți vălenii, cea mai importantă de la preluarea mandatului. Cele două proiecte de apă și canalizare o să primească finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny astfel: Înființarea sistemului de canalizare în Comuna Valea Mare, în valoare totală de 15.961.065,82 lei și Înființarea sistemului de alimentare cu apă în Comuna Valea Mare, în valoare totală de 8.369.511,89 lei. Ambele proiecte ajung la valoarea totală de 24.330.577,71 lei. Sunt investiții care ne vor schimba viața în bine și ne vor aduce normalitatea și confortul mult dorit și așteptat, sume importante pentru dezvoltarea comunei noastre. Sincere mulțumiri tuturor celor care ne-au ajutat!”, a scris edilul.

Conform listei publicate de Ministerul Dezvoltării, localitatea va primi o finanțare în valoare de 7.888.798,21 lei pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă, și o alta în valoare de 15.203.862,29 lei pentru înființarea sistemului de canalizare.

Vestea câștigării ambelor proiecte vine ca o gură de aer proaspăt pentru localnici și autoritățile din Valea Mare. Miercuri, un incendiu izbucnit în urma unui scurtcircuit electric la mansarda și acoperișul unei case din localitate a lăsat o familie fără agoniseala de o viață.   Intervenția pompierilor a fost îngreunată de lipsa hidranților și de faptul că pârâul Valea Mare a secat, astfel că echipajele sosite la fața locului au fost nevoite să alimenteze autospecialele cu apă din fântâni și din alte surse naturale aflate la câțiva kilometri.

Mai multe persoane au criticat autoritățile locale pentru lipsa hidranților, sau pentru că în comună nu există serviciu voluntar pentru situații de urgență, astfel că edilul a făcut câteva clarificări.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei, acesta a explicat că localitatea nu are sursă de apă curentă, iar localnicii abia au apă pentru consumul zilnic, motiv pentru care nu pot fi montați hidranți în comună.

Realizarea infrastructurii de apă și canalizare din localitate ar urma să rezolve problema lipsei surselor de apă în eventualitatea producerii unor astfel de incidente.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio