Ştiri locale

Valabilitatea cardurilor de sănătate se prelungește automat cu 2 ani

Cardurile de sănătate care urmau să expire în perioada următoare pot fi folosite în continuare. Valabilitatea cardurilor emise până la data de 31 iulie 2018 se prelungește de la 5 la 7 ani, iar cele emise după data respectivă vor fi, de asemenea, valabile 7 ani.

„Asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați. De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021”, se arată într-un comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Publicitate

Contactat telefonic, directorul CAS Covasna, Dragoș Tatu, ne-a precizat că deținătorii cardurilor de sănătate nu vor trebui să facă dovada calității de asigurați.

Potrivit CNAS, măsura va permite o economie de circa 270 milioane lei, prin degrevarea bugetului de stat pentru perioada 2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane carduri naţionale de asigurări de sănătate, precum şi a bugetului FNUASS de cheltuielile pentru distribuirea acestora, fondurile urmând să fie direcționate spre alte cheltuieli din domeniul sănătății publice.

Calitatea de asigurat poate fi verificată pe site-ul CNAS, la secțiunea servicii – verificare asigurat, sau accesând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

Publicitate
banner we radio