Ştiri locale

Vaccinarea cu AstraZeneca, la liber pentru doritori, fără programare

Vaccinarea cu AstraZeneca, la liber pentru doritori. O circulară emisă luni de CNCAV permite centrelor de vaccinare să inoculeze la cerere toate persoanele care se prezintă, indiferent dacă au sau nu programare.

Autoritățile vor ca vaccinarea cu AstraZeneca să fie permisă pentru toți cei care solicită să primească acest ser. De altfel, au existat cereri chiar din partea coordonatorilor de centre, care spun că se prezintă în continuare numeroase persoane ce vor să fie imunizate cu AstraZeneca.

Publicitate

Circulara urmează să fie prezentată într-o conferință de presă în cursul zilei de marți.

Potrivit datelor afișate pe platforma dezvoltată de STS, în urmă cu două zile erau neocupate aproximativ 65 de mii de locuri pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce pentru Pfizer, de exemplu, erau neocupate doar 50 de locuri.

Totodată, pe listele de așteptare sunt înscrise în jur de 590 de mii de persoane, dintre care 550 de mii pentru Pfizer, 27 de mii pentru Moderna și doar 8.600 pentru AstraZeneca.

La nivelul judeţului Covasna, marţi dimineaţă erau disponibile peste 800 de locuri libere pentru vaccinare cu Astra Zeneca la centrele din Baraolt şi Întorsura Buzăului.

Publicitate
Publicitate
banner we radio