Ştiri locale

USR Sfântu Gheorghe propune un regulament de amenajare a traseelor turistice, după ce exploatarea silvică le-a deteriorat

USR Covasna va face demersuri pentru realizarea unui regulament de amenajare a traseelor turistice de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, astfel încât acestea să fie „coerente, sustenabile, accesibile și cu un impact redus asupra mediului”.

Într-o postare pe pagina de Facebook a formațiunii, însoțită de o serie de imagini, se arată că de-a lungul timpului lucrările de exploatare a materialului lemnos din pădurile aflate în jurul municipiului Sfântu Gheorghe au deteriorat traseele turistice, „alterând utilitatea publică a pădurii”.

„Credem că se poate exploata masa lemnoasă sustenabil, fără a degrada funcția socială, de recreere a pădurii. În imaginile prezentate se poate observa cum exploatarea silvică a deteriorat infrastructura traseelor turistice din pădurile din jurul municipiului Sfântu Gheorghe, astfel alterând utilitatea publică a pădurii. USR Covasna va iniția demersuri în a formula un regulament pentru amenajarea traseelor turistice de pe raza municipiului, pentru a evita astfel de situații și pentru a oferi administrației uneltele necesare pentru a înființa trasee turistice coerente, sustenabile, accesibile și cu un impact redus asupra mediului”, se arată într-un comunicat al USR Covasna.

Imaginile publicate de reprezentanții organizației județene arată efectele lucrărilor de exploatare a materialului lemnos într-o pădure din apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, unde accesul către unul dintre traseele turistice a fost degradat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio