Ştiri locale

Ursoaică accidentată grav de o maşină în zona Câmpul Frumos. A fost eutanasiată de medicul veterinar

O ursoaică în vârstă de doi ani, care a fost lovită de o maşină în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN13E, la Câmpul Frumos, a fost eutanasiată de medicul veterinar ajuns la faţa locului împreună cu autorităţile de Mediu.

Potrivit Gărzii de Mediu Covasna, chiar şoferul maşini care a accidentat animalul este cel care a sunat la 112, în jurul orei 01:00, iar o echipă formată din reprezentanți ai Gărzii de Mediu, APM şi IPJ Covasna s-a deplasat la faţa locului împreună cu un medic veterinar care a constatat că ursoaica a suferit răni incompatibile cu viaţa.

Publicitate

„În data de 24.11.2021, în jurul orei 1:00, printr-un apel telefonic din partea IPJ Covasna ni se aduce la cunoștință că pe DN 13E, în zona Câmpu Frumos, se află un exemplar de urs accidentat (…) Şoferul a sunat la 112 şi a anunţat că şi-a stricat maşina. Medicul veterinar ajuns la faţa locului a luat decizia de a eutanasia ursul, întrucât prezenta leziuni incompatibile cu viaţa. Animalul, în vârstă de 2 ani, a fost transportat la Lemnia pentru incinerare”, a explicat şeful Gărzii de Mediu Covasna, cms-şef. Lucian Cândea.

Săptămâna trecută, un alt urs a fost lovit mortal de un tren în apropierea gării CFR Bixad, localitate în care s-a mai petrecut un incident similar în urmă cu doar câteva luni.

În luna iunie, tot în comuna Bixad, cadavrul unui urs a fost descoperit în albia Râului Olt, iar autorităţile de Mediu au stabilit atunci că animalul a murit după ce a fost lovit de un tren.

Şi în luna iulie, un urs a fost lovit mortal de un tren în apropierea localităţii Ghidfalău, la doar câteva zile după ce un alt exemplar a fost accidentat grav de o maşină pe DN12, animalul fiind eutanasiat, nemaiputând fi salvat de medicii veterinari.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate