urgenţe medicale
Ştiri locale

Urgenţe medicale în ultima săptămână

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 11-18 ianuarie 2016 s-au prezentat un număr de 1.096 pacienți. În 184 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 26 (15 cazuri au necesitat internare – două pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 40 (12 internați – doi pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 51 (11 internați); Urgenţe de medicină internă: 156 (22 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 81 (la secția pediatrie un total de 76 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 33 (14 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 59 (55 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 85 (din care în 18 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 13 de nașteri, 10 fete, respectiv 3 băieți au venit pe lume.

Publicitate

În perioada de referință la secția UPU­SMURD a Spitalului s-a prezentat o victimă de accident rutier, cu politraumatisme, care nu a necesitat internare.

Un număr total de 7 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Toți majori, și nici una nu a necesitat internare.

Șase persoane au ajuns secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio