Ştiri locale

Urgenţe medicale în ultima săptămână

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 8-15 februarie s-au prezentat un număr de 571 pacienți. În 167 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 43 (15 cazuri au necesitat internare – unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 56 (12 internați); Urgenţe chirurgicale: 34 (8 internați); Urgenţe de medicină internă: 200 (25 necesitând internare); Urgenţe pediatrice:  77 (la secția pediatrie un total de 95 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 51 (12 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 33 (26 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 77 (din care în 10 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 15 de nașteri, 10 fete (o pereche de gemene), respectiv 6 băieți au venit pe lume.

Un număr total de 19 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Toți majori, și nici una nu a necesitat internare.

Paisprezece persoane s-au prezentat în ultimele 168 de ore la secția urgențe cu leziuni rezultate din agresiuni. Una a fost internată la secția ORL.

Două persoane au ajuns la secția urgențe ca urmare a unor tentative de suicid. Cele două femei, de 22, respectiv 41 ani de ani a recurs la intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan se află internate la secția Psihiatrie.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio