urgenţe medicale
Ştiri locale

Urgenţe medicale în ultima săptămână la Spitalul Judeţean

La Secția de Urgențe UPU ­ SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 18-24 ianuarie 2016 s-au prezentat un număr de 502 pacienți. În 166 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 21 (15 cazuri au necesitat internare – două pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 54 (14 internați – un pacient pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 43 (6 internați); Urgenţe de medicină internă: 162 (27 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 75 (la secția pediatrie un total de 71 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 34 (10 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 38 (27 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 75 (din care în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 18 de nașteri, 9 fete, respectiv 9 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință  la secția UPU­SMURD al Spitalului s-au prezentat patru victime de accidente rutiere, care nu au necesitat internare.

Un număr total de 11 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Toți majori, și nici una nu a necesitat internare.

Nici o persoană nu s-a prezentat în ultimele 168 de ore la secția urgențe cu leziuni rezultate din agresiuni.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio