Ştiri locale

Peste 600 de covăsneni au ajuns la Urgenţe în ultima săptămână

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 7-14 martie 2016 s-au prezentat un număr de 619 pacienți. În 191 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 27 (11 cazuri au necesitat internare – unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 75 (17 internați – unul pentru atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 31 (5 internați); Urgenţe de medicină internă: 210 (23 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 108 (la secția pediatrie un total de 125 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 37 (7 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 51 (31 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 80 (din care în 11 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a Spitalului au decurs 13 nașteri, 7 fete, respectiv 6 băieți au venit pe lume.

Publicitate

Un număr total de 13 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Toți majori, și niciuna nu a necesitat internare.

Opt persoane s-au prezentat în ultimele 168 de ore la secția Urgențe cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a necesitat internare.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio