Ştiri

Unul dintre cei mai căutați oameni din lume, prins la Brașov

Un om de afaceri din Chile bănuit că a fugit cu aproape un miliard de dolari din ţara lui a fost prins vineri aseară la Braşov de poliţişti. Dat în urmărire pentru deturnare de fonduri, bărbatul este acuzat că le-a luat banii unor parteneri de afaceri.

Rafael Garay era unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume, după ce ar fi fugit de la el din ţară cu 920 de milioane de dolari, bani ai clienţilor săi. Bărbatul, economist celebru în Chile, avea o firmă de consultanță și i-a convins pe circa 30 de oameni de afaceri să depună sume mari la fondul lui de investiţii, după care a dispărut. Păgubiții s-au plâns şi a fost dat în urmărire internaţională.

A fost prins aseară, într-un mall din Brașov și reținut pentru 24 de ore, după ce fusese căutat în Franța, Thailanda și Olanda. Potrivit polițiștilor români, el ar fi deturnat 105.000 de euro, cel puțin aceasta este suma trecută în mandatul internațional de arestare, dar presa din Chile a scris că ar fi vorba, de fapt de 920 de milioane de dolari.

Bărbatul a depus, la sfârșitul lunii septembrie, acte în vederea căsătoriei în România.

Înainte să plece din Chile, el a trimis un mesaj investitorilor cu care lucra și le-a spus că trebuie să plece în străinătate pentru a se trata de cancer, indicându-le să-și recupereze sumele investite de la o bancă. Numai că ulterior, autoritățile au descoperit că el nu avea niciun cont la banca respectivă.

Chilianul a fost prezentat Curții de Apel Brașov în vederea arestării. Autoritățile vor demara apoi o procedură de extrădare.

Publicitate
banner we radio