Ştiri locale

Universitate de Arte la Sfântu Gheorghe, de anul viitor

Reţeaua universitară a municipiului Sfântu Gheorghe se va extinde anul viitor odată cu înfiinţarea unei Universităţi de Arte, a anunţat miercuri noul viceprimar Vargha Fruzsina (foto), în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acesteia, noua instituţie de învăţământ superior va fi creată printr-un parteneriat între autorităţile locale, Universitatea Sapientia şi Universitatea de Arte din Pecs, iar în prima fază, va avea două specializări: pictură şi sculptură.

Publicitate

Vargha Fruzsina a amintit că municipiul Sfântu Gheorghe a încheiat luna aceasta un acord de cooperare cu autorităţile din Veszprem, Ungaria, pentru a dezvolta şi implementa programul Veszprem-Balaton 2023 Capitală Europeană a Culturii.

Aceasta s-a referit şi la programul de internship anunţat în vară de municipalitate, pentru care şi-au depus iniţial candidaturile 35 de studenţi, iar 19 dintre ei, specializaţi în comunicare, drept şi administraţie publică, sunt încă interesaţi de această oportunitate şi vor fi plasaţi în practică în birourile Primăriei, dar şi la antreprenori din oraş.

„Voi fi unul dintre mentorii acestui program, alături de preşedintele Comisiei pentru tineret din Consiliul Local, Sipos Dora. Sarcina noastră va fi, printre altele, să colectăm şi să rezumăm informaţii şi feedback atât de la departamentele de stagii, cât şi de la tineri şi pe de altă parte dorim păstrarea legăturii cu tinerii din program, ca să le facem reintegrarea în viaţa oraşului un proces mai scurt şi mai uşor”, a declarat Vargha Fruzsina.

Viceprimarul a menţionat că va continua să aibă întâlniri cu tinerii din oraş şi intenţionează ca luna viitoare să lanseze o consultare pentru a le afla doleanţele, dar şi opiniile cu privire la viitorul oraşului, astfel încât autorităţile locale să poată elabora politici publice în concordanţă cu acestea.

La 24 de ani, Vargha Fruzsina este cel mai tânăr viceprimar din istoria municipiului Sfântu Gheorghe şi conferinţa de presă a fost prilejuită de împlinirea unei luni de la preluarea mandatului.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat la scurt timp după alegerile locale ca prin nominalizarea Fruzsinei Vargha vrea să le transmită tinerilor un mesaj şi un îndemn de a rămâne pe meleagurile natale şi a se implica în viaţa comunităţii.

„Cred că munca noastră nu valorează aproape nimic dacă tinerii nu rămân acasă, dacă nu vin acasă, dacă nu sunt prezenţi şi nu sunt implicaţi în viaţa oraşului. Construim acest oraş pentru toată lumea, dar în primul rând pentru ei. Aceasta este o generaţie valoroasă, este important să le descoperim şi să le rezolvăm problemele pentru a se simţi prezenţi şi implicaţi în conducerea oraşului. Problemele tinerilor de 20 de ani sunt înţelese cel mai bine chiar de tinerii în vârstă de 20 de ani. Toate condiţiile sunt îndeplinite pentru ca tinerii să fie mai încrezători în autorităţile locale şi să le transmită ce îi preocupă. (…) Le trimit un mesaj tinerilor să se implice, să lucreze, să modeleze prezentul pentru ei înşişi”, a spus primarul Antal Arpad.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio