Ştiri locale

Una dintre cele mai vechi mașini de epocă funcționale, la retroparada de la Zilele Sfântu Gheorghe

Una dintre cele mai vechi mașini de epocă ale Retromobil Club România va fi expusă la Retroparada Primăverii, care va fi organizată duminică, în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe. La eveniment sunt așteptate circa 50 de automobile și aproximativ 20 de motociclete de epocă, pe care participanții le vor putea admira începând cu ora 11:30, pe str.1 Decembrie 1918, în fața Băncii BRD.

Preşedintele Retromobil Club – filiala Covasna, Thomas Perpits, a precizat că „piesa de rezistență” a evenimentului va fi un Hanomag fabricat în anul 1936, în perfectă stare de funcționare.

Publicitate

„Automobile vor fi mai puține fiindcă spațiul e mai restrâns. Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe ne-au rugat să punem Retroparada în cadrul evenimentului, am fost pentru avizare și am primit zona din fața BRD. Vor fi undeva pe la vreo 50 de mașini și 20 de motociclete, o să vină participanți și din județele limitrofe, cei care vin la fiecare ediție. Vom avea și o surpriză, una dintre cele mai vechi mașini încă în circulație, a cumpărat-o un coleg de-al nostru din Club, este din județul Covasna, și va fi prezent la eveniment. E un Hanomag din 1936, pe care proprietarul l-a adus pe roți acasă, din București. Are  pedigree, a făcut și Al Doilea Război Mondial, a ajuns în România datorită unui ofițer german care a participat la război, iar apoi mașina a rămas aici. Mașina este la Sfântu Gheorghe și va fi la expoziție”, ne-a spus Thomas Perpits, care a precizat că mașina va fi expusă și marți, în fața inscripției #SEPSI din centrul orașului.

Spre deosebire de edițiile precedente ale Retroparadei Primăverii, evenimentul de duminică nu va include parada automobilelor de epocă, având în vedere faptul că circulația este închisă pe mai multe străzi.

„Nu vom porni în paradă pentru că orașul este în reparații, e și circulația închisă, deci va fi numai expoziție, dar vom mai face un eveniment pe la mijlocul lunii mai”, a mai spus președintele Retromobil Club – filiala Covasna.

Expoziția retromobilelor va avea loc duminică, 30 aprilie, între orele 11:30-16:30.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio