Ştiri locale

Un tren internațional a deraiat la Băile Tușnad

Un tren a deraiat sâmbătă dimineață la intrarea înstația Băile Tușnad. Din primele informații, nicio persoană nu a fost rănită.

Accidentul a avut loc în jurul orei 8:10, când locomotiva trenului IR 1366 Brasov- Budapesta, la trecerea peste macazurile de la intrarea în stația Băile Tușnad (între Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc) a deraiat cu o osie.

Publicitate

Compania națională informează că „cei aproximativ 90 de pasageri și echipajul trenului (mecanic, șef tren, conductor) nu au fost răniți”.

„A fost solicitat un tren de ajutor din stația Brașov pentru repunerea pe șine a locomotivei și reluarea circulației în condiții de siguranță. Pasagerii trenurilor IR 1366 și IR 1407 vor fi transbortați cu mijloace auto între Bicsadu Oltului și Băile Tușnad, de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri către destinații. Dacă pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident și ii asigură că toate măsurile întreprinse de angajații feroviari au ca principal scop reluarea circulației în conditii de siguranță”, precizează CFR Călători.

Publicitate
Publicitate
banner we radio