Ştiri

Un tren cu azotat de amoniu a deraiat în Harghita. Două trenuri cu călători sunt blocate în gări

Patru vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu azotat de amoniu au deraiat în judeţul Harghita, două trenuri cu călători fiind blocate momentan în gările Lazărea şi Topliţa din cauza accidentului.

Circulaţia feroviară pe secţia Gheorghieni – Topliţa este oprită, la ora transmiterii ştirii, din cauza deraierii a patru vagoane din compunerea unui tren de marfă, la intrare în staţia Ditrău, potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

\”La noi, încărcătura figurează cu îngrăşăminte chimice. Sunt patru vagoane deraiate din compunerea unui tren de marfă cu 24 de vagoane, la intrare în staţia Ditrău. Staţia se află între Gheorghieni şi Topliţa. Zona este asigurată, reprezentanţii sunt acolo, se vor lua toate măsurile astfel încât să existe cât mai puţine efecte negative în urma acestui eveniment. La acest moment nu avem mai multe informaţii despre cum se va relua circulaţia pe zona respectivă. Avem două trenuri de călători care aşteaptă, au fost oprite temporar în staţiile adiacente Lazărea şi Topliţa. Legătura cu călătorii este menţinută de şeful trenului\”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Trenul de marfă asigura un transport pe relaţia Tg. Mureş – Constanţa.

(Mediafax)

Publicitate
banner we radio