Ştiri locale

Un tânăr din Sfântu Gheorghe vrea să deschidă prima pensiune canină din județ

Un tânăr din Sfântu Gheorghe vrea să deschidă prima pensiune canină din județul Covasna, pentru a veni în sprijinul proprietarilor de animale de companie care nu au în grija cui să își lase patrupezii atunci când pleacă în vacanță.

Tânărul antreprenor a aplicat pentru un grant în valoare de 25.000 euro în cadrul unui program derulat de Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formării Profesionale – StartUp HUB, iar proiectul său a fost declarat eligibil.

Publicitate

Afacerea sa – Pets Academy (academia animalelor -n.r.), va asigura spații special amenajate, atât pentru câini, cât și pentru pisici, și va oferi cazare, servicii de dresaj la cerere, și chiar taxi.

„Am decis să deschid o pensiune canină, pentru că din județul Covasna lipsește acest serviciu, proprietarii de animale de companie nu au unde să-și lase animalele când pleacă în concediu (…) Am ales acest domeniu deoarece sunt și eu, la rândul meu, iubitor de animale, dețin doi câini, iar de-a lungul timpului am auzit și am observat că și alți proprietari de animăluțe de companie întâmpină dificultăți în a lăsa în grija cuiva patrupedul pe perioada plecării (…) Am fi singura firmă care oferă servicii de cazare pe o perioadă nedeterminată, cu servicii de calitate, incluzând și dresajul profesional al patrupedului, la cerere, oferit de un personal calificat în acest domeniu. Un alt beneficiu pe care îl aducem clienților este serviciul de transport al animalelor dus-întors la domiciliu pentru a le ușura sarcinile stăpânilor, oferindu-le timpul necesar îndeplinirii altor activități prin metoda Taxi-Dog”, a explicat Voloncs László.

Odată semnat contractul de finanțare, și după ce va intra în posesia sumei nerambursabile, tânărul antreprenor va avea la dispoziție un an pentru a pune pe picioare afacerea. Pensiunea va fi amenajată la periferia orașului, pe str. Jókai Mór, urmând să funcționeze de luni până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

Mai mult, proprietarii de animale vor avea posibilitatea de a vizita în prealabil locația, pentru a se convinge de condițiile oferite, înainte de a-și încredința animalele angajaților pensiunii.

„Încrederea este un punct important pe care dorim să punem accent încă de la începutul primelor activități, drept pentru care oferim posibilitatea efectuării vizitelor cu scopul verificării condițiilor de trai ale animalelor, și accesul la camere de supraveghere cu monitorizare 24/7, beneficiu care nu este întâlnit pe acest domeniu în zona noastră. Viziunea echipei noastre este de a dezvolta un brand de calitate care să ofere cele mai înalte standarde cu privire la serviciile destinate animalelor de companie din județul Covasna”, a mai spus tânărul antreprenor.

Conform planului de afaceri declarat câștigător, cazarea animalelor se va face în padocuri acoperite și izolate termic, prețul de cazare urmând să fie stabilit la 80 de lei / 24 de ore pentru câini, respectiv 50 de lei / 24 de ore pentru pisici.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio