Info Trafic, Ştiri locale

Un tânăr de 26 de ani a murit într-un accident rutier în judeţul Covasna

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02:00, pe DC 45 între localităţille Herculian şi Băţanii Mici, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetărie efectuate, poliţiştii au stabilit că şoferul unui autoturism, un tânăr de 26 de ani, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a izbit un cap de pod după care s-a răsturnat.

În urma impactului tânărul, care se afla singur în maşină şi nu purta centura de siguranţă, şi-a pierdut viaţa.

***

Un alt accident grav a avut loc luni, în oraşul-staţiune Covasna, unde un copil de 7 ani care a traversat strada neregulamentar, prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost lovit de o maşină şi rănit grav. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii le recomandă părinţilor să nu îşi lase copiii nesupravegheaţi în preajma căilor rutiere, iar şoferilor să circule cu maximă prudenţă şi să reducă viteza atunci când observă copii pe marginea drumului, deoarece cei mici sunt imprevizibili.

***

Tot luni, în jurul orei 14:00 pe DN 11 în apropierea localităţii Cernat a avut loc un accident rutier uşor, trei autovehicule tamponându-se în lanţ.

Cauza accidentului a fost nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers. În urma acestui eveniment un bărbat şi o femeie au suferit răni uşoare.

***

Iar vineri, în jurul orei 12:30, pe DN 11 în afara localitaţii Oituz a avut loc un alt accident uşor. Un bărbat de 45 de ani aflat la volanul unui autoturism nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum (carosabil umed), iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat ajungând în albia pârâului Oituz. Şoferul şi alte două persoane aflate în autoturism, o femeie de 39 de ani şi o minoră de 12 ani, au fost rănite uşor.

Putem afirma că, în acest caz, centura de siguranţă le-a salvat viaţa celor trei. Având în vedere mecanismul producerii evenimentului, faptul că atât şoferul cât şi cele două pasagere au purtat centura de siguranţă, a atenuat consecinţele care puteau fi mult mai grave.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Publicitate
banner we radio