Ştiri locale

Un singur centru de vaccinare din județul Covasna mai asigură testare gratuită. Programul actualizat

La nici două săptămâni de când centrele de vaccinare anti-Covid din județ au fost adaptate astfel încât să poată asigura atât vaccinarea populației, cât și testarea gratuită în weekend, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a actualizat din nou programul de funcționare, eliminând liniile de testare pentru 3 din cele 5 centre.

Centrele de vaccinare din Covasna, Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului (Brădet) și-au suspendat activitatea de testare începând cu data de 1 martie, decizia fiind luată pe fondul interesului scăzut manifestat de populație. Singurul centru de vaccinare din județ unde populația se poate testa gratuit în weekend este cel din Sfântu Gheorghe (strada Daliei nr.1), al cărui program de funcționare a fost redus atât în timpul săptămânii, cât și în weekend.

Publicitate

Astfel, conform noului program publicat pe site-ul DSP Covasna, la Centrul din Sfântu Gheorghe vaccinarea populației se va face de luni până sâmbătă, între orele 15:00-19:00 (față de 12:00-20:00 anterior), iar testarea se va face doar în zilele de vineri, între orele 10:00-20:00, față de întreg weekendul cum era până acum.

În Centrul amenajat la Sala Polivalentă „Kicsid Gábor” din Târgu Secuiesc (str. Stadionului nr. 12), vaccinarea populației se va face doar în zilele de luni, între orele 08:00-14:00; și tot luni se va asigura vaccinarea populației și în Centrul din incinta Casei orășenești de Cultură Covasna, însă între orele 15:00 – 21:00.

Și la Centrul din Baraolt (str. Kossuth Lajos nr. 124) programul de funcționare a fost redus la o singură zi pe săptămână (față de 3), vaccinarea fiind asigurată doar în zilele de joi, între orele 08:00-14:00 (față de programul anterior de 4 ore).

O singură zi pe săptămână va fi deschis și Centrul de la Căminul Cultural Brădet, Întorsura Buzăului, unde populația se va putea vaccina doar în zilele de miercuri, între orele 14:00 – 19:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio