Ştiri locale

Un singur caz de febră la un elev din judeţ, în prima zi de la redeschiderea şcolilor

O elevă de clasa a VIII-a din Baraolt a avut marţi, la intrarea în unitatea de învăţământ, peste 37,3ºC, astfel că nu a fost lăsată să intre în clasă şi să participe alături de colegii ei la pregătirea pentru Evaluarea Naţională.

Inspectorul şcolar general, Kiss Imre, ne-a precizat că elevei i-a fost măsurată de două ori temperatura cu aparatul de termoscanare, după care s-a trecut la măsurarea temperaturii cu un termometru clasic.

Pentru că avea o uşoară febră, a fost trimisă la cabinetul medicului de familie care a stabilit că eleva are o infecţie de sezon.

„La noi în judeţ, în prima zi de la redeschiderea şcolilor, a fost un singur caz, o elevă care avea temperatură dar care era răcită, o durea şi gâtul. A fost trimisă la medicul de familie, este ok, nu am primit alte informaţii că ar fi alte probleme. I-a fost măsurată temperatura de două ori cu termoscanerul, apoi şi cu un termometru clasic şi într-adevăr avea temperatură mai mare, avea febră, dar o durea şi gâtul. A fost trimisă la medic şi aşa am fost informaţi că este răcită”, a explicat inspectorul şcolar general.

Potrivit acestuia, eleva nu va participa fizic alături de colegii ei la pregătirea pentru Evaluarea Naţională, însă se va pregăti online până când se va însănătoşi.

Şcolile şi liceele din toată ţara s-au redeschis din 2 iunie, iar până în data de 12 iunie, elevii claselor terminale să vor pregăti pentru examenele naționale.

În prima zi de pregătire, 30 de elevi din toată ţara au avut temperatură peste 37,3ºC.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio