Ştiri locale

Un restaurant şi o pizzerie din Sfântu Gheorghe, amendate de Protecţia Consumatorilor

Un restaurant şi o pizzerie din municipiul Sfântu Gheorghe au fost amendate de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna cu suma totală de 15.000 de lei în urma unui control în care au fost descoperite diverse nereguli.

Firma Hun-Dreko SRL, care deţine Restaurantul Hunyadi din Sfântu Gheorghe, a fost sancţionată cu 7.000 de lei pentru depozitarea la temperaturi necorespunzătoare a preparatelor culinare finite, precum şi pentru folosirea unor ustensile de bucătărie neconforme şi prepararea alimentelor într-un spaţiu impropriu.

Potrivit reprezentanţilor CJPC Covasna, echipele de control au constatat că hota era neigienizată şi avea un strat gros de grăsime acumulată în timp, ţevile prezentau depuneri de praf şi arsură, frigiderele erau, de asemenea, neigienizate, recipiente de gătire erau necurăţate şi aveau depuneri de resturi arse, iar cutiile de depozitare aveau un grad de uzură avansat.

„A fost remediat totul. Noi în fiecare luni dimineața avem curățenie generală. Și în dimineața de luni două persoane angajate nu au venit la serviciu dimineața. Și așa s-a întors totul peste cap, nu au putut să facă… Într-adevăr, au fost nereguli, că degeaba zic că nu au fost. Dar am remediat totul, au fost de la Protecția Consumatorului, au revizuit. Nu a fost dezastru. Am redeschis deja de ieri (n. red.: miercuri)”, a explicat, pentru covasnamedia.ro, reprezentantul firmei. 

Totodată, firma Enron Silver SRL, proprietara Pizzeriei Bada Bing din Sfântu Gheorghe, a fost amendată cu 8.000 lei pentru utilizarea unei cantităţi de 60 kg aluat pentru pizza fără elemente de identificare, precum şi pentru condiţii igienico-sanitare improprii pentru gătit.

Printre neregulile constatate se numără utilizarea unui cuptor pentru pizza cu cioburi de sticlă provenite de la geamul spart al uşii, folosirea unui senzor de gaz foarte murdar şi desprins parţial, utilizarea unor frigidere cu chedere neigienizate şi a unei camere frigorifice cu pragul şi tocul uşii cu pete de rugină şi vopsea exfoliată, folosirea unor ustensile de bucătărie neconforme şi existenţa unor infiltraţii de apă şi vopsea scorojită pe tavanul aflat deasupra mesei de preparare a alimentelor.

„Da, am avut niște infiltrații de apă în tavan, acela a fost motivul principal. Nu s-au putut face reparațiile până acum, că a fost sezonul rece, destul de ploios. Dar s-a remediat în aceeași zi. Între timp am și redeschis. O zi am fost închiși, am chemat pe cineva, ne-a zugrăvit, între timp se și izolează deasupra. Funcționăm”, a explicat managerul localului pentru covasnamedia.ro. 

În ambele cazuri comisarii au dispus oprirea definitivă de a servire a produselor neconforme şi sistarea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Publicitate
banner we radio