Ştiri

Un refugiat sirian s-a aruncat în aer în Germania. 12 persoane au fost rănite

O persoană a murit, iar alte 12 au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă, în urma unei explozii produse duminică noapte într-un restaurant din Ansbach, o localitate situată în apropiere de oraşul Nurnberg, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, citat de Reuters. Explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, iar persoana decedată este chiar atacatorul.

Bărbatul care s-a detonat duminică seara este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil şi care a recurs la acest gest deoarece nu a fost lăsat să participe la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

Publicitate

\”Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte persoane\”, a declarat Herrmann.

Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an, a precizat ministrul.

Însă bărbatului i s-a permis să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria.

Atacatorul încercase de mai multe ori să se sinucidă și deocamdată nu este clar dacă a fost vorba despre o nouă intenție de suicid sau dacă intenția a fost de a produce un atac de tip kamikaze, relatează Reuters.

Bărbatul avea un rucsac și cu puțin timp înainte de explozie i se interzisese accesul la Ansbach Open, un festival de muzică în aer liber, la care participau cel puțin 2.000 de oameni. Ministrul de interne din Bavaria a anunțat că în rucsac era o încărcătură explozivă suficientă pentru a provoca mult mai multe victime.

Este al patrulea incident violent care se petrece în Germania în decurs de o săptămână și intervine în condițiile în care populația este încă sub șocul atacului de la Munchen, de vineri, când un tânăr de 18 ani de origine iraniană a deschis focul și a ucis nouă oameni.

Ansbach este un oraș de circa 40.000 de locuitori și aici se află o bază a armatei americane.

Cu câteva ore înainte de acest nou episod violent, un refugiat sirian de 21 de ani a ucis o femeie însărcinată și a rănit alți doi oameni într-un oraș din sud-vestul țării, Reutlingen, din apropiere de Stuttgart.

Tot în sudul Germaniei, în urmă cu o săptămână, un refugiat din Pakistan a atacat oameni într-un tren, în apropiere de Wuerzburg. A rănit cinci persoane înainte de a fi ucis de poliție. Acest din urmă atac a fost revendicat de Statul Islamic, dar celelalte atacuri, spune poliția, deocamdată nu par să aibă legătură cu organizația teroristă.

Statul Islamic a revenidcat în schimb atacul de la Nisa, de la 14 iulie, când un tunisian a intrat cu un camion în oamenii strânși pe Promenada Englezilor și a ucis 84 dintre ei.

Publicitate
Publicitate
banner we radio