Ştiri

Un profesor din România vrea să-i „împuşte” pe elevi

Ancheta la Liceu de Arta din Braila unde un profesor de vioara a postat pe contul de Facebook un mesaj cu o propunere socanta, ca replica la cererile elevilor de a-si pastra telefoanele mobile la scoala.

El solicita ca toate cadrele didactice sa aiba dreptul de a purta arma in unitatile de invatamant. Ba mai mult, armele ar putea sa fie folosite, mai spune profesorul folosind de aceasta data ghilimelele, pentru \”a-l impusca pe elevul care refuza sa depuna gadgetul\”.

Publicitate

Stefan Lupu este profesor la liceu de arte din Braila. Postarea este facuta pe 9 ianuarie si vine ca o replica la un articol in care sunt prezentate propunerile facute de Consiliul National al Elevilor si depuse la Ministerul Educatiei.

Elevii solicita printre altele dreptul de a fi informați cu cel putin trei zile înaintea unei lucrari scrise, posibilitatea de a contesta notele profesorilor sau chiar sa aiba voie cu telefoanele mobile la ora.

Se pare ca aceste propuneri l-au deranjat atat de tare pe profesorul care, potrivit postarii, mai are doar citiva ani pana la pensie.

Stefan Lupu propune ca toti profesorii sa aiba dreptul de a detine arme si pentru \”a-l putea impusca pe elevul care refuza predarea gagetului sau care se exprima injurios\”.

Tot profesorul sustine ca, daca va fi luat drept nebun dupa aceasta postare, atunci si elevii mai mari de 16 ani ar trebui consultati periodic de psihologi.

In urma acestei postari, Inspectoratul Scolar din Braila a anuntat ca la nivelul liceului s-a sesizat comisia de etica. Membrii acesteia urmeaza sa stabileasca daca profesorul poate fi sanctionat.

Publicitate
banner we radio