Ştiri locale

Un pompier covăsnean aflat în timpul liber a salvat un copil din lacul de la Pădureni

Un pompier din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe a devenit erou în ochii colegilor, şi nu numai, după ce a salvat de la înec un copil de 15 ani. Plutonierul Molnar Peter lucrează la ISU Covasna din 2017, iar de aproximativ un an este în funcţia de scafandru.

Tânărul în vârstă de 26 de ani era în afara serviciului, în zona lacului de la Pădureni, când a observat un bărbat care cere ajutor pentru scoaterea copilului său din apă.

Publicitate

„Colegul nostru se afla în timpul liber la Pădureni, în apropierea sa, în apă, un tată cu fiul său păreau iniţial că se joacă, iar când tatăl a cerut ajutor, fără să stea prea mult pe gânduri, a înotat spre ei, a scos băiatul la suprafaţă şi a înotat cu acesta către mal”, au transmis reprezentanţii ISU Covasna, care i-au mulţumit colegului lor pentru prezenţa de spirit, profesionalismul şi îndemânarea de care a dat dovadă salvând viaţa adolescentului.

În județul Covasna nu există locuri autorizate pentru scăldat și nici spații amenajate în acest sens, iar cei care aleg să se răcorească în lacuri sau în apele curgătoare o fac pe propria răspundere.

Medicul Alina Bârzan, specialist în cadrul DSP Covasna, a explicat recent pentru We Radio că pe lângă riscul de înec, scăldatul în ape naturale pentru care nu există autorizație în acest sens prezintă și risc de îmbolnăvire, în funcție de tipul microorganismului putând apărea boli bacteriene, virale și parazitare, iar înghițirea apei poate duce la transmiterea unor patogeni responsabili de boli transmisibile prin apă.

La nivel naţional, autoritățile de sănătate publică au identificat doar 50 de zone autorizate pentru îmbăiere, dintre care 49 sunt localizate la Marea Neagră, iar una în oraşul Tulcea.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
Publicitate
banner we radio