Ştiri

Un nou manual cu greşeli! Copiii din clasa I învață că 12 este mai mare decât 16

Un nou manual cu probleme, dintre cele publicate de editura Ministerului Educației. Din manualul de „Matematică și explorarea mediului” pentru clasa I, elevii învață că numărul 12 este mai mare decât 16.

Această greșeală este la pagina 25 a manualului de „Matematică și explorarea mediului”, publicat de Editura Didactică și Pedagogică, sub autorii Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu.

Publicitate

Inițial, informația este prezentată corect, cu simbolul de mai mic aferent. Însă, eroarea apare atunci când este reluată informația: „Citim: 12 este mai mare decât 16”.

Acesta nu este singurul manual cu probleme. În contextul începerii noului an școlar, în presă au apărut informații cu privire la greșeli și în manualele de geografie și biologie pentru clasa a VI-a.

Astfel, primul manual de Biologie de clasa a VI-a, conceput de Editura Pedagogică a Ministerului Educației, are erori grosolane: inima și ficatul sunt poziționat greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor organele omului. O altă eroare este în legătură cu vasele de sânge – acestea au când 160.000, când 96.000 de kilometri. În plus, elevii sunt întrebați „Cine şi cum se produce urina?”. Mai mult, în manual sunt foarte multe greșeli de gramatică.

Greșeli au fost descoperite și în manualul de Geografie, tot de clasa a VI-a. Este vorba despre poziţionarea greşită pe hartă a unor oraşe sau nume de oraşe scrise eronat.

Ministrul Educației, Valentin Popa, s-a lăudat luni la începerea anului școlar cu îmbunătăţirea sistemului de învăţământ și a lăudat apariția manualelor pentru elevii din clasele I-VI, deși la multe dintre ele au fost descoperite greșeli grave, din cauza cărora zeci de mii de manuale vor fi retipărite.

Publicitate
banner we radio