Ştiri locale

Un nou inspector şef la IPJ Covasna. Al cincilea în ultimii 5 ani!

Anul și schimbarea în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna. De la finalul săptămânii trecute, conducerea instituției a fost (din nou) schimbată, după ce comisarul-șef Liviu Pampu-Romanescu s-a pensionat. În locul său, prin ordin al Ministerului Afacerilor Interne, a fost împuternicit pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 februarie, comisarul șef Alin Pahonțu, până recent fost șef-adjunct în cadrul IPJ Brașov, unde a ajuns în 2016 împuternicit inițial pentru o perioadă de 6 luni, tot dintr-o funcție de conducere, respectiv cea de şef al Poliţiei Rutiere Sibiu, funcție ocupată timp de 10 ani.

„În funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a fost împuternicit, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, domnul comisar șef de poliție Alin Pahonțu pe o perioadă de 3 luni de la data 3 februarie a.c.. Domnul Pampu-Romanescu și-a încetat raporturile de serviciu prin pensionare”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, insp. de poliție Radu Stroie.

Despre rotirea cadrelor la şefia IPJ Covasna scriam încă din 2020, întrucât în ultimii ani puţini ofițeri au rezistat mai mult de un an în funcţie.

Amintim că fostul inspector-șef, Liviu Pampu-Romanescu, a obținut postul prin concurs în luna noiembrie 2018, însă după nici un an de la numire, a fost transferat pe un alt post de conducere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În locul său, din august 2019 și până în ianuarie 2020, a fost împuternicit inspector-șef al IPJ Covasna comisarul Marius Daniel Ivașcu, cel care a mai ocupat această funcție și în perioada februarie-aprilie 2017.

Ulterior, pentru scurt timp, comanda a fost preluată de către comisarul-șef Tudorel Pieleanu, originar din Teleorman, județ în care timp de 25 de ani a ocupat diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție.

Din luna mai 2020, postul de șef al IPJ Covasna a fost ocupat de comisarul Lucian Trăistaru, care în 2021 a fost împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului, odată cu revenirea titularului de drept, comisarul-șef Liviu Pampu Romanescu.

În ultimii ani, la șefia IPJ Covasna au mai fost Silviu Stoenescu (martie 2016 – februarie 2017), Marius Daniel Ivașcu (februarie – aprilie 2017), Eugen Palade (aprilie 2017 – noiembrie 2018), Liviu Pampu-Romanescu (noiembrie 2018 – august 2019), din nou Marius Daniel Ivașcu (august 2019 – ianuarie 2020); Tudorel Pieleanu (ianuarie – martie 2020) și Lucian Trăistaru (mai 2020 – februarie 2021).

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
banner we radio