Ştiri locale

Un nou incubator de afaceri va fi construit la Sfântu Gheorghe

Un nou incubator de afaceri va fi construit la Sfântu Gheorghe, printr-un proiect în valoare de 5 milioane de euro, cofinanţat din fonduri europene și derulat cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru (ADR).

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că în prezent proiectul se află pe masa Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, fiind în etapa de prefinanțare, iar lucrările de construcție vor începe în anii următori.

Publicitate

„Fizic, noul incubator de afaceri se găseşte la Ministerul Dezvoltării, este un proiect european pe care l-am câştigat, în valoare de 5 milioane de euro, suntem în faţă de prefinanţare, şi sunt nişte discuţii între ADR Centru şi Minister care se reglează în perioada următoare, după care sperăm că vom putea semna contractul de finanţare ca să putem demara lucrările în anii următori. (…) În urmă cu 15 ani s-a construit incubatorul de afaceri din strada Presei şi, practic, în acel incubator au crescut nişte tineri cu care am realizat acest proiect deja. Sper că peste 5-10 ani în acest incubator de afaceri vor creşte alţi tineri cu care vom putea realiza următorul incubator de afaceri la Sfântu Gheorghe”, a spus edilul.

Viitorul incubator de afaceri va fi destinat industriilor creative, iar proiectul va fi realizat împreună cu Camera de Comerț și Industrie Covasna, sediul acestuia urmând să fie construit în zona dintre străzile Nicolae Iorga, Bánki Donát, Császár Bálint și Crângului, care va fi reamenajată.

Primăria mai are în plan și construirea mai multor spații comerciale, a unei noi hale agroalimentare în locul celei existente, dar și a unei parcări etajate deasupra căreia ar urma să fie amenajate și terenuri de tenis, după ce sediul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Covasna, împreună cu terenurile aferente, a fost trecut din proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a Consiliului Local, prin Hotărâre de Guvern.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio