Meteo

Un nou cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii pentru sudul şi sud-estul Transilvaniei şi local în Muntenia, până sâmbătă dimineaţă, anunță News.ro.

Avertizarea cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabilă în intervalul 7 iulie, ora 14 – 8 iulie, ora 6

”În sudul şi sud-estul Transilvaniei şi local în Muntenia vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat peste 50…60 l/mp”, conform ANM.

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică vizează perioada 7 iulie, ora 12 – 8 iulie, ora 10.

”În Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp”, precizează meteorologii.

De asemenea, vineri, disconfortul termic se va menţine pe alocuri ridicat în Muntenia şi Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 7 iulie, ora 12 – 8 iulie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

      În Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

      Notă: Vineri (7 iulie) disconfortul termic se va menține pe alocuri ridicat în Muntenia și Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 7 iulie, ora 14 – 8 iulie, ora 6
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În sudul și sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia vor fi averse torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicitate
banner we radio