Meteo

Un nou cod galben de furtuni cu ploi, vijelii și grindină

Cod Galben de furtuni cu ploi, vijelii și grindină, valabil în sudul țării, în Carpații Meridionali, în Transilvania și în Dobrogea, până în această seară la ora 22. Cantitățile de apă vor ajunge în unele zone și la 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de miercuri (9 iunie) în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Publicitate

Totodată, meteorologii au emis și o avertizare de instabilitatea atmosferică valabilă de azi, de la prânz până vineri seara, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

Publicitate
Publicitate
banner we radio