Ştiri locale

Un ecograf ultraperformant, donat Secției de Medicină Internă a Spitalului Județean Sfântu Gheorghe

Secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe a fost dotată, în cursul zilei de vineri, cu un ecograf nou, ultraperformant, cu ajutorul căruia personalul medical va putea depista în timp real diferitele modificări apărute în structura și funcționalitatea organelor.

Noua aparatură, primită sub formă de donaţie din partea HS Timber Productions Reci, este noninvazivă, nu utilizează radiații, astfel că ecografiile vor putea fi repetate de câte ori este nevoie, indiferent de vârsta pacientului, fără a exista riscuri.

Publicitate

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, singurul ecograf existent, până de curând, în această secţie are o vechime de aproape 7 ani, iar datorită numărului mare de pacienţi care necesită astfel de investigaţii medicale, echipamentul a ajuns într-un stadiu avansat de uzură.

„Moş Crăciun ne-a ascultat dorinţele şi a venit mai repede în acest an! Cu sprijinul HS Timber Productions Reci, secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” a fost dotată, în cursul zilei de vineri, cu un ecograf nou, ultraperformant, care le va permite colegilor noştri să depisteze diferite modificări în structura și funcționalitatea organelor. Echipamentul este noninvaziv, nu utilizează radiații şi nu există riscul de apariţie a efectelor adverse, astfel că ecografiile pot fi repetate de câte ori este nevoie, indiferent de vârsta pacientului. Mulţumim, HS Timber Productions Reci, pentru sprijinul acordat şi investiţia făcută în calitatea investigaţiilor medicale! Donaţia este extrem de importantă pentru această secţie, care până recent utiliza un singur dispozitiv, cu un grad avansat de uzură”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe este singura unitate medicală din județ care examinează anual peste 30.000 de persoane în Unitatea de Primiri Urgenţe, iar în Ambulatoriul de specialitate sunt examinaţi peste 100.000 de pacienţi, fiind realizate circa 350.000 de analize medicale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio