Ştiri locale

„Un Crăciun fericit pentru un copil fericit” – acțiune de colectare a jucăriilor organizată de Crucea Roșie Covasna

 

Filiala judeţeană a Crucii Roşii a lansat cea de-a V-a ediţie a acţiunii „Un Crăciun fericit pentru un copil fericit”, care are ca scop colectarea de jucării pentru copiii dezavantajaţi social. În acest sens, până pe data de 20 decembrie, toţi cei interesaţi să se implice în acţiune vor avea la dispoziţie cutii pentru donaţii amplasate în şcolile partenere.

„Jucăriile pot fi noi sau uzate, noi le igienizăm şi le recondiționăm. Avem voluntari responsabili în fiecare liceu și școală, ei ne-au ajutat, au luat legătura cu școlile, au pus cutiile în locuri vizibile ca să promoveze acţiunea”, ne-a declarat coordonatoarea voluntarilor, Opra Zsófia Szende.

Publicitate

Potrivit acesteia, în Sfântu Gheorghe astfel de puncte de colectare a jucăriilor sunt amplasate la Colegiul Național Székely Mikó, Liceul Teoretic Mikes Kelemen, Liceul Teologic Reformat, Liceul de Arte Plugor Sándor, Școala Gimnazială Adi Endre, Colegiul Național Mihai Viteazul, și Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși. De asemenea, acţiunea se desfăşoară şi în orașul Covasna, la Liceul Körösi Csoma Sándor, dar și la Școala Generală Orbán Balázs.

„În vederea facilitării accesului copiilor dezavantajați social așteptăm propuneri din partea persoanelor care sunt în contact sau cunosc cazuri care se încadrează în acțiune. Formularul pentru propunerile individuale poate fi solicitat și trimis până la data de 20 decembrie la adresa de e-mail crucearosie.covasna@gmail.com”, se arată pe pagina de Facebook a Societăţii.

Persoanele care doresc să participe la acțiunea de colectarea a jucăriilor în mod individual sunt rugate să apeleze numărul de telefon 0766451169. Jucăriile colectate vor fi preluate la sediul Societății de Cruce Roșie – filiala Covasna (Sfântu Gheorghe, str. Kós Károly, nr.7), zilnic între orele 10:00-14:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio