Ştiri locale

Un covăsnean, cercetat pentru tentativă de omor după ce şi-a înjunghiat fiul

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au dispus la data de 19 iulie 2017 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Tamas Ignatie Edmund sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor săvârşită asupra unui membru de familie.

Publicitate

La data de 19 iulie 2017, faţă de inculpatul aflat în stare de reţinere, a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că în data de 18 iulie 2017, în jurul orei 21.00, persoana vătămată Tamas Szilveszter a fost înjunghiată în abdomen de către tatăl său, inculpatul Tamas Ignatie Edmund, în timp ce se aflau la domiciliul comun al acestora. Agresiunea a avut loc pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi ca urmare a unei altercaţii reciproce în care şi inculpatul a prezentat urme de violenţă pe corp.

Persoana vătămată Tamas Szilveszter a prezentat leziuni traumatice constând în plagă tăiată-înţepată la nivelul etajului superior drept al abdomenului care au necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă şi care au pus în pericol viaţa victimei.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Simona Ştefăniu

Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna

Publicitate
banner we radio