Ştiri locale

Un copil de 15 ani din judeţul Covasna, printre decesele Covid din ultima săptămână

Un copil în vârstă de 15 ani din judeţul Covasna se numără printre pacienţii care şi-au pierdut viaţa în ultima săptămână la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a precizat că adolescentul a ajuns la spital în stare gravă, având pneumonie bilaterală Covid-19, şi multiple comorbidităţi, şi a decedat în cursul zilei de marţi, după 6 zile în care a stat internat la secţia de Terapie Intensivă, intubat.

Publicitate

„Avea o formă foarte gravă de pneumonie Covid-19, iar pe lângă asta, suferea de mai multe malformaţii şi probleme congenitale: avea Sindrom Down, o malformaţie cardiacă din naştere, hipertensiune pulmonară şi suferea de obezitate. A ajuns la spital cu pneumonie extinsă, bilaterală. A fost internat în secţia ATI, intubat, ieri la prânz încă era în viaţă, colegii au făcut tot ce se poate dar din păcate nu l-au putut salva”, ne-a explicat directorul medical.

Miercuri, la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe se aflau internaţi 26 de pacienţi testaţi pozitiv Covid-19 şi un pacient suspect. Dintre pacienţii confirmaţi, 16 se află internaţi pe secția de Boli Infecțioase Covid, toţi adulţi, doar 3 dintre aceştia fiind vaccinați anti-Covid-19. Alţi doi pacienți adulţi sunt tratați pe secția de Chirurgie  Covid, ambii fiind nevaccinați.

Conform conducerii spitalului, la secţia de Terapie Intensivă se află internat un pacient suspect de infecția cu virusul SARS-CoV-2 şi 8 pacienţi testaţi pozitiv Covid-19, toţi nevaccinaţi şi în stare critică, unul dintre aceştia fiind intubat.

În perioada 1 – 8 decembrie, din Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe au fost externaţi 21 de pacienți iagnosticaţi anterior cu Covid-19. Tot în această perioadă, au fost înregistrate 14 decese asociate Covid-19, fiind vorba despre pacienţi cu vârste între 15 și 86 de ani, toți nevaccinați.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio