Ştiri locale

Un copil a murit la Dobolii de Jos după ce a pierdut controlul bicicletei şi a fost lovit de o maşină

Luni, 12 iunie 2017, în jurul orei 18:50, pe DJ 112 în localitatea Dobolii de Jos a avut loc un accident rutier.

Din cercetări a reieșit că un minor de 15 ani care se deplasa cu bicicleta, din cauza vitezei, a pierut controlul asupra bicicletei într-o curbă deosebit de periculoasă și a pătruns pe sensul opus unde a fost lovit de un ansamblu de autovehicule care circula regulamentar.

Publicitate

În urma impactului minorul și-a pierdut viața. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, polițiștii le recomandă părinților să îi supravegheze atent pe copii și să evite ca aceștia să se deplaseze în preajma căilor rutiere pe care circulă autovehicule. Explicați-le acestora că, atunci când circulă cu bicicleta, trebuie să fie în permanență concentrați la trafic – să nu asculte muzică sau să vorbească la telefon. De asemenea, se recomandă purtarea echipamentului de protecție.

Conducătorilor auto li se recomandă să sporească atenția atunci când observă bicicliști în trafic, să reducă viteza și să păstreze distanța laterală obligatorie – legea prevede obligația ca, la depășirea unui biciclist, conducătorul auto să păstreze o distanță laterală de minim 1,5 m față de acesta.

***

Un alt accident rutier a avut loc în jurul orei 13:30 pe DN 11 la ieșire din Oituz spre județul Bacău.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, din cauza unei defecțiuni tehnice, șoferul unui autoturism, un bărbat de 45 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens unde a lovit un autovehicul care circula regulamentar, apoi a lovit o altă mașină staționată în afara carosabilului.

În urma acestui eveniment o femeie a fost rănită ușor. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs evenimentul

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio