Info Trafic, Ştiri locale

Un biciclist a fost rănit la Sfântu Gheorghe pentru că nu a oprit la o intersecţie

În cursul zilei de luni, 18 decembrie, în jurul orei 18:10, la intersecţia bd. Gen. Grigore Bălan cu strada Ciucului din Sfântu Gheorghe a avut loc un accident. Un bărbat de 65 de ani, care circula cu bicicleta, nu a respectat semnificația indicatorului „Oprire”, a pătruns în intersecţie şi a fost acroşat de un autoturism care circula regulamentar. Biciclistul a fost rănit ușor în urma acestui eveniment.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Publicitate

Statisticile I.P.J. Covasna relevă că numărul accidentelor este mai mic față de anul trecut

Statisticile Inspectoratului de Poliție Județean Covasna relevă că numărul accidentelor petrecute pe raza județului este în scădere față de anul trecut. De la începutul lunii decembrie a acestui an au avut loc 14 evenimente rutiere, cu 8 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul accidentelor cu urmări ușoare înregistrând o scădere semnificativă, de la 18 la 8.

În ceea ce privește cauzele generatoare de accidente rutiere, analiza statistică relevă că jumătate din accidentele grave s-au produs pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum, iar în ceea ce privește accidentele ușoare, 50% dintre acestea au avut drept cauză neacordarea priorității pietonilor.

Având în vedere aceste concluzii, polițiștii le transmit cetățenilor și câteva recomandări pentru a preveni implicarea în accidente rutiere:

Păstrați o distanță suficientă între autovehiculele aflate în mers, având în vedere că în condiții de carosabil umed ori acoperit cu gheață, zăpadă sau polei, distanța de frânare crește. Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre și evitați depășirile riscante.

Adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile de trafic și de drum. Legislația rutieră prevede obligația de a circula cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara acestora, în condiții de vreme nefavorabilă (vizibilitate scăzută din cauza ceții sau a ninsorilor abundente, ori carosabil acoperit cu gheață zăpadă sau polei).

Pietonilor li se recomandă să circule cu maximă prudență, să traverseze numai prin locurile permise, marcate și semnalizate corespunzător și numai după ce s-au asigurat temeinic în prealabil. Nu vă bazați doar pe buna reacție a șoferilor, ci luați-vă propriile măsuri de precauție pentru a vă feri de accidente. Nu traversați decât după ce mașinile s-au oprit pentru a vă acorda prioritate.

De asemenea, polițiștii vă recomandă să nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice. Rugați pe altcineva, care nu a consumat alcool, să conducă în locul vostru ori apelați la un taxi pentru a putea ajunge în siguranță acasă.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

 

Publicitate
banner we radio