Ştiri locale

Un bărbat din Barcani are nevoie urgentă de sânge în urma unui accident

Ionuț-Constantin Terzea, un tânăr tătic din comuna Barcani, are nevoie urgentă de sânge după ce a suferit un tragic accident. Joi seara, primarul comunei, Nicolae Pastor, a lansat un apel prin care îi roagă să doneze sânge pe toți cei care pot să îl ajute pe bărbatul în vârstă de doar 24 de ani să supraviețuiască.

Potrivit edilului, tânărul, care este foarte muncitor, s-a accidentat în pădure iar în prezent se află la secția de Terapie Intensivă a unui spital din Brașov. Primăria a pus la dispoziție un microbuz pentru persoanele care doresc să îl ajute, pentru ca acestea să poată dona direct la Centrul de Transfuzii Sanguine Brașov. Cu toate acestea, donatorii se pot prezenta și la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe, specificând numele beneficiarului.

Publicitate

„Ionuț, un băiat foarte muncitor, pasionat de cai și de trasul lemnelor din pădure pentru a-și câștiga existența cu propriile mâini, a suferit un tragic accident în pădure. În acest moment se află la terapie intensiva într-un spital din orașul Brașov. Cei care doresc să doneze sânge pentru salvarea vieții lui sunt așteptați vineri dimineață (21 iulie), ora 8.00, în fața Primăriei Barcani pentru a porni înspre centrul de transfuzie Brașov cu un microbuz al primăriei. Persoanele care doresc să ofere sprijin, dar nu reușesc să ajungă vineri, pot veni luni (24 iulie), ora 6.00, moment în care se va efectua un al doilea transport la centrul de transfuzie”, a transmis edilul.

Deși bărbatul are nevoie de sânge din grupa B3, persoanele care doresc să îl ajute pot dona indiferent de grupa sanguină, specificând numele beneficiarului, urmând ca Centrul de Transfuzii din Brașov să poată primi „la schimb” sângele necesar salvării victimei de la alte centre din țară.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio