Ştiri locale

Ultimele zile de înscrieri pentru competiţia „Sanitarii Pricepuți”. Circa 100 de elevi covăsneni înscriși

Crucea Roşie și Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna organizează o nouă ediție a competiţiei naționale „Sanitarii Pricepuți”, singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor care se desfășoară în școlile din România.

Cadrele didactice din judeţ îşi pot înscrie elevii până în data de 24 martie, ora 16:00, personal, la sediul organizației din Sfântu Gheorghe, strada Kós Károly nr.7, sau prin email la adresele: cursuri@crucearosie-cv.org și andrea.crucearosiecv@gmail.com, competiţia fiind programată pentru data de 11 mai.

Până în prezent, pentru etapa județeană s-au înscris aproximativ 100 de elevi covăsneni.

„S-au înscris în jur de 100 de elevi. Condițiile au rămas aceleași ca în edițiile anterioare. Va fi o probă de teorie și 4 locații în care elevii se vor întâlni cu situații diferite în care se acordă primul ajutor. Încă nu am fixat probele practice, dar probele teoretice vor fi tot din primul ajutor. În fiecare an avem două cicluri, gimnazial și liceal, și pentru fiecare ciclu acordăm 3 premii și mențiuni conform prezenței, deci 10% dintre elevii din fiecare ciclu vor primi mențiune. De obicei se înscriu elevi din mai multe localități din județ, suntem în ultima săptămână dar sperăm că se vor mai înscrie până pe 24 martie”, ne-a spus Lázár Andrea, coordonatoarea evenimentului.

Conform regulamentului de concurs, echipele vor fi formate din câte 5 elevi, fiecare fiind coordonată de un cadru didactic. Etapa națională va avea loc în perioada 23-28 iulie, în județul Brașov.

Taxa de înscriere este de 30 lei, participanții primind în schimb tricouri special concepute, ecusoane şi protocol, potrivit organizatorilor. Informații suplimentare pot fi solicitate la   numărul de telefon: 0771 782 960.

Anul trecut, 510 elevi de gimnaziu și liceu (102 echipe), de la școli din întreg județul, s-au întrecut să dovedească faptul că sunt pregătiți să acorde, la nevoie, primul ajutor, numărul participanților fiind unul record.

În acest an, competiţia „Sanitarii Pricepuţi” a ajuns la a 58-a ediţie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio