Ştiri locale

Ultimele pregătiri pentru Târgul de Crăciun de la Sfântu Gheorghe

Între 16 și 24 decembrie în noua Piață Centrală din Sfântu Gheorghe va avea loc Târgul de Crăciun, în organizarea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și Casei de Cultură Kónya Ádám. Târgul se anunță a fi un adevărat eveniment de comunitate, oferind produse arătoase, de calitate, gustări apetisante și momente muzicale de sezon.

De ani de zile, Târgul de Crăciun ce va avea loc în centrul orașului este un spațiu expozițional pentru produse pretențioase, de calitate, unde oricine poate găsi câte-un dar pe placul său. Anul acesta, organizatorii au reconfigurat structura târgului, făcând anumite modificări și la imaginea de ansamblu a acestuia, însă aceste demersuri se anunță a fi primii pași ai unei reînnoiri de amploare.

„Obiectivul nostru este amenajarea unui târg cu o atmosferă de povești. În acest an am reînnoit aspectul târgului, și o parte din căsuțe deja se adaptează acestei atmosfere de Crăciun de poveste. Cu acest concept în minte, designerul Bagoly Zsuzsa a proiectat noile căsuțe în formă sferică, cu acoperiș de șindrilă în formă conică. Totodată, ne străduim să obținem o imagine unitară, frumoasă și simplă în tot ce înseamnă decorație, etichete sau inscripții. Am putea spune că în acest an am făcut primii pași, urmând ca anul viitor să finalizăm procesul de reînnoire. În viitor avem de gând să organizăm târguri de Crăciun mai lungi, de cel puțin două săptămâni” – dezvăluie Barta Mónika, directoarea Biroului de imagine al orașului.

Noua structură a târgului a fost concepută în baza proiectelor designerului Bagoly Zsuzsa, iar pe lângă cele zece căsuțe sferice din lemn, organizatorii vor pune la dispoziția expozanților târgului încă zece noi căsuțe. În 2016, municipalitatea a acceptat intenția de participare a peste 60 producători, meșteșugari, comercianți sau unități de alimentație publică. Pe lângă produsele artizanale, obiectele de cadou, cărțile, jucăriile, dulciurile și mâncărurile oferite, vor fi amenajate patru standuri pentru kürtőskalács, lángos și bucătării în aer liber, oferind gustări apetisante și băuturi calde pentru cei interesați. Și cei care vor patina pe patinoarul amenajat în piața centrală vor avea posibilitatea de a savura aceste delicii, fiind în vecinătatea târgului.

Pe durata târgului de nouă zile, orășenii, pe lângă posibilitatea de a cumpăra daruri de Crăciun, zilnic, între orele 17 și 18 se pot delecta cu spectacolele și concertele oferite de muzicieni locali sau de copii preșcolari. Programul încă este în curs de finalizare, însă deja este confirmată prezența pe scena târgului a Corului bărbătesc din Sfântu Gheorghe, corului feminin „Voces”, formației de copii „miniSnaps”, Luiza Zan și Snaps Vocalband, respectiv formației bucureștene Popas Band.

Târgul va fi inaugurat vineri, 16 decembrie, de la ora 12.00, cu program zilnic între 12.00 și 20.00, cu excepția zile de 24 decembrie, când târgul va funcționa între orele 10.00 și 14.00.

Publicitate
banner we radio