Ştiri locale

Ultimele ore pentru votarea inițiativelor Com’ON Sepsi

Locuitorii din Sfântu Gheorghe mai au la dispoziţie doar câteva ore pentru a vota iniţiativele preferate înscrise în cadrul programului de bugetare participativă Com’ON Sepsi, iniţiat de autorităţile locale în urmă cu 5 ani, pentru a determina un număr cât mai mare de tineri să se implice activ în viaţa comunităţii.

În cadrul ediției din acest an s-au înscris 32 de echipe cu 47 de iniţiative şi proiecte, pe care publicul le poate vota (AICI) până marți, 12 septembrie, la ora 15:59. Fiecare persoană poate vota maxim 10 inițiative (un singur vot / inițiativă). La finalul perioadei de votare, 25 dintre propunerile alese câștigătoare de către comunitate vor primi câte o finanţare de cel mult 3.000 de lei, pentru a fi implementate în perioada 13 septembrie – 10 decembrie.

La vot poate participa orice persoană care are vârsta de peste 14 ani, locuiește, lucrează sau studiază la Sfântu Gheorghe şi are un cont de Facebook activ.

Propunerile ediției din acest an au fost legate de teme precum: comunitatea, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață, iar pentru a fi eligibile trebuiau să se adreseze locuitorilor din Sfântu Gheorghe. Pe lista proiectelor depuse în acest an se numără evenimente sportive, programe culturale, ateliere de meşteşuguri sau conferinţe educative, numărul propunerilor depășindu-l pe cel de anul trecut. (Lista inițiativelor, AICI).

Ajuns la cea de a cincea ediție, programul participativ Com’ON Sepsi este organizat de Asociaţia Culturală şi de Tineret Prospero, în parteneriat cu Grupul Pont şi Primăria Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Băncii Comerciale Române.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio